Historier om ugress

Pris:
393.00
Førpris: 449.00
ISBN: 9788253042596
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet

Historier om ugress

Planter til nytte og glede

Noen planter vokser på feil sted. Andre planter er vakre, men så livskraftige at de ikke slipper til andre vekster. Enkelte planter liker vi ikke utseende på, så vi fjerner dem. Alle har de det til felles at vi betrakter dem som ugress.

I dag, i en verden hvor menneskeskapte klimaendringer truer verdens matsikkerhet og artsmangfoldet på kloden, må vi jobbe aktivt for et mer variert planteliv. I denne boken slår planteentusiast Knut Langeland et slag for noen av våre mest trofaste, og iblant uønskede, vekster i planteriket, deres bruksområder og kulturhistorie.

Plantene presenteres med herbarieark fra samlingen ved Naturhistorisk museum i Oslo, sammen med forfatterens egne fotografier. Boken inneholder også en lettfattelig innføring i hvordan du lager et herbarium — gjerne av ugressplanter. Til glede for en selv og for kommende generasjoner.

Omtale

«Ei bok om ugress! Hvorfor skal vi lese om planter vi helst ikke vil ha noe med å gjøre? Plagsom vegetasjon vi ønsker å bekjempe så godt vi kan? Planteviter og hagebokforfatter Knut Langeland (f. 1945) har, med arbeidsstipend fra Det faglitterære fond og velvillige Pax Forlag, valgt å fordype seg i et tema som viser seg å være mer interessant enn de fleste aner … Alle som er interessert i planter og deres nytte, vil finne lesverdig informasjon i denne boka. Så neste gang du ergrer deg over å måtte trå til enda en gang med hansker og ugrashakke – ta en pause og les kapitlet om ergrelsens opphav! Boka er rikt illustrert med forfatterens egne fotografier og herbarieark utlånt fra Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.»
Ole Billing Hansen, Park & Anlegg
 

Les utdrag

Forfatter(e):