1824

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253034201
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Innbinding: h

Jødedommen

Et innblikk i en rik og levende tradisjon, der historien, kulturen og religionen er vevet sammen til et teppe med mange mønstre og variasjoner.
Jødene fører sin historie tilbake til annet årtusen før vår tidsregning. I to tusen år har det bodd jøder i Europa, likevel er jødedommen, av flere grunner, for de fleste ikke-jøder en ukjent religion og kultur. Denne bokens hensikt er å gi et lite innblikk i en rik og levende tradisjon, der historien, kulturen og religionen er vevet sammen til et teppe med mange mønstre og variasjoner.

Jødedommen er en bok i Pax-serien Verdensreligionene. Serien består av fire bind: Buddhismen, Jødedommen, Islam og Hinduismen. Forfatterne i serien er norske religionshistorikere, og bøkene skal gi en levende og leservennlig innføring i den enkelte religion. Verdensreligionene ønsker å reflektere religionsfaget som et moderne kulturfag i Norge i dag, med et perspektiv på religionene som menneskeskapte kulturelle ytringer. Samtidig er hvert enkelt bind skrevet med både kunnskap og kjærlighet, det innebærer at forfatterne har forsøkt så langt råd å fremstille den enkelte religion på dens egne premisser. Alle bøkene har et historisk perspektiv, men følger sin religion helt fram til i dag, med de utfordringer hver og en av dem står overfor i vår tid.

Forfatter(e):