Boklansering: Trond Gram - Penger i paradis. Historien om Anders Jahres og Hilmar Rekstens skjulte formuer

Boklansering: Trond Gram - Penger i paradis. Historien om Anders Jahres og Hilmar Rekstens skjulte formuer

Lansering: Penger i paradis

Eldorado bokhandel, torsdag 2. februar kl 17.00

Forfatter Trond Gram og finansjournalist Geir Imset snakker med Mimir Kristjansson om boka 'Penger i paradis' Velkommen til boklansering!

Jakten på de skjulte formuene til Anders Jahre og Hilmar Reksten har gått som føljetonger i norsk media i flere tiår. De to var på mange måter pionerer i å skjule sine inntekter for norske myndigheter ved å opprette selskaper i skatteparadiser, deriblant i Panama. Sakene har fått en endelig slutt i rettssystemet, og kan fortelles i sin helhet, selv om det gjenstår ubesvarte spørsmål: Fant man alt? Er det deler av formuene som ikke ble hentet hjem?

I boken Penger i paradis gir Trond Gram en velskrevet, spennende og opplysende fremstilling av kampen mellom skipsrederne og de norske myndighetene i et økonomisk, politisk og juridisk spill av enorme dimensjoner. Det var en jakt som kostet flere hundre millioner kroner, men som la grunnlaget for norske myndigheters arbeid med å avdekke bruken av skatteparadiser. Historien er tidvis fortalt som en thriller, og gir en unik inngang til å forstå det globale systemet av pengetransaksjoner som de nylige avsløringene av panamapapirene har lagt for dagen. 

 

PROGRAM:

Trond Gram er historiker og jobber som kommunikasjonsrådgiver i LO. Han forteller om sin bok.

Journalist og forfatter Geir Imset har fulgt disse og liknende saker gjennom flere år, og gir sine perspektiver.

 

Arrangementet er gratis, og åpent for alle. Velkommen!

 

Les mer om boka