pocket vår18

Pocketvåren hos Pax

Denne våren har vi i Pax lansert hele ti nye pocketbøker. Blant titlene finner du både klassikere og nye, spennende stemmer. 

pocket ny.jpg

Syria. En stor krig i en liten verden er en innføring i en konflikt som påvirker hele verden. Hvordan ble Syria en slagmark? Hvilke fronter støter mot hverandre? Hvem har kjempet for hva – og på vegne av hvem? Og hvorfor ble denne krigen så brutal? 
Syria er skrevet av Cecilie Hellestveit.

Den svovelgule himmelen strekker seg fra barndommens solblekte minner til vår tids voksende mørke. Det er en mesterlig fortelling – en episk skildring av generasjoner og familiebånd, drømmer og håp, fra vinneren av Nordisk råds litteraturpris 2014.
Den svovelgule himmelen er skrevet av Kjell Westö og oversatt av Erik Krogstad.

Lyset bak øynene er en ny, sterk roman fra forfatteren av den kritikerroste Der fire veier møtes. Tommi Kinnunen skriver med innsikt og innlevelse om ensomhet og nødvendigheten av å finne sin egen vei, om ønsket om å bli far og kunsten å være forelder.
Lyset bak øynene er skrevet av Tommi Kinnunen og oversatt av Turid Farbregd.

Levende og døde er et sterkt og vakkert portrett av en ung gutt som dras inn i hendelser større enn ham selv, av menneskene rundt ham og av et land som fortsatt preges av sårene fra fortiden. Samtidig er det en universell bok om menneskelig utholdenhet og mot, en tidløs og moderne roman og et stilistisk mesterstykke.
Levende og døde er skrevet av Han Kang og oversatt av Vivian Evelina Øverås.

Elefanten som forsvant er en novellesamling der fortellingene utspiller seg i hverdagens velkjente miljøer, men også i en verden gjennomsyret av sprekker, der det usannsynlige og hemmelighetsfulle lett kan bryte inn og forstyrre både fornuften, ro og orden.
Elefanten som forsvant er skrevet av Haruki Murakami og oversatt av Ika Kaminka og Magne Tørring.

Klassikere

Mrs. Dalloway er et av modernismens største og mest elskede hovedverk. Anne Merethe K. Prinos skrev følgende i Bokvennen Litterær Avis: "Oversetteren [Merete Alfsen] har ørene på  stilk  for  musikaliteten  og  rytmen  i originalprosaen  og  en  suveren  språkbeherskelse."
Mrs. Dalloway er skrevet av Virginia Woolf og oversatt av Merete Alfsen.

Rop det fra berget er en delvis selvbiografiske fortelling som fører oss inn i hjertet av Harlem. Med psykologisk innsikt og lyrisk kraft skildrer Baldwin John Grimes fjortende fødselsdag. I løpet av denne dagen blir predikantsønnen John konfrontert med spørsmål om tro, moral og seksualitet som rokker ved hans identitet.
Rop det fra berget er skrevet av James Baldwin og oversatt av Magli Elster.

Ha det, ser deg i morgen er en vemodig fortelling fra Amerika på 20-tallet om tre familier, to mislykte ekteskap, en intens kjærlighetshistorie. Boken regnes av mange som forfatterskapets høydepunkt.
Ha det, ser deg i morgen er skrevet av William Maxwell og oversatt av Mona Lyche Ramberg.

Uten en tråd  ble første gang utgitt høsten 1966. Den ble beslaglagt av politiet etter noen få dager. I juni 1967 ble forfatter og forlegger dømt etter straffelovens bestemmelse om utgivelse av «utuktige skrifter», og boken ble inndratt. Bjørneboes essay Istedenfor en forsvarstale er trykt som etterord.
Uten en tråd er skrevet av Jens Bjørneboe.

Jonas forteller historien om den ordblinde, åtte år gamle gutten som ikke forstår bokstavenes betydning og som kommer på hjelpeskolen «Iddioten». Boken er et intenst oppgjør med skolens ensrettethet og lærernes uvitenhet og maktmisbruk. Ingen norsk roman har betydd mer for skolen, elever, lærere og foreldre.
Jonas er skrevet av Jens Bjørneboe.

 
pocket klassisk.jpg