null

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043791
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Rune R. Moen

Reise i Polen

«Så jeg spurte meg selv og jeg spurte andre: Hvor er det jøder? Jeg ble fortalt: I Polen.»

I denne gripende, livlige og tidvis surrealistiske reiseskildringen beskriver forfatteren Alfred Döblin møtet med den jødiske befolkningen i Polen høsten 1924 – hjemmet til tre millioner jøder før andre verdenskrig. 

Med varme og beundring, sylskarp iakttagelsesevne og kritiske skråblikk, skildrer han hverdagsliv, religion og politikk i den unge staten merket av århundrer med konflikt mellom nasjoner og folk – konflikter som fortsatt preger dagens verdensbegivenheter. Alfred Döblins reiseskildring er en unik, litterær fortelling og regnes som en klassiker innenfor sjangeren. 

Med etterord av Benjamin Yazdan. 


Omtale
«Alfred Döblins Reise i Polen er endelig tilgjengelig på norsk. Timingen er upåklagelig … De hundre årene som er gått siden boken utkom, har paradoksalt nok gjort leseropplevelsen sterkere.»
Erika Fatland, Aftenposten

«Boka er bokstavelig talt levende historie.»
Tor Eystein Øverås, Vinduet
 

«Han er en av de største forfatterne innenfor tysk litteratur ... For meg virker det som om Döblin betrakter den synlige verden som ufullkommen. En ufullkommenhet han, gjennom sitt forfatterskap, forsøker å rette opp i».
Franz Kafka

«Alfred Döblins møter med det jødiske samfunnet i Polen i 1924 har banet vei for en gripende lengsel etter ekte minner. Boken bør leses av alle som er interessert i hva menneskeheten har mistet eller ofret i den mørkeste perioden av vår nedtegnede historie».
Elie Wiesel

«Döblins verdi har vært og er undervurdert.»
Günter Grass