Reise i Polen pocket

Pris:
279.00
ISBN: 9788253044699
Status: I salg
Utgitt år: 2024
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Rune R. Moen
Orginalens tittel: Reise in Polen

Reise i Polen

«Så jeg spurte meg selv og jeg spurte andre: Hvor er det jøder? Jeg ble fortalt: I Polen.»

I denne gripende, livlige og tidvis surrealistiske reiseskildringen beskriver forfatteren Alfred Döblin møtet med den jødiske befolkningen i Polen høsten 1924 – hjemmet til tre millioner jøder før andre verdenskrig. 

Med varme og beundring, sylskarp iakttagelsesevne og kritiske skråblikk, skildrer han hverdagsliv, religion og politikk i den unge staten merket av århundrer med konflikt mellom nasjoner og folk – konflikter som fortsatt preger dagens verdensbegivenheter. Alfred Döblins reiseskildring er en unik, litterær fortelling og regnes som en klassiker innenfor sjangeren. 

Med etterord av Benjamin Yazdan. 


Omtale

«Alfred Döblins århundregamle polske reise er blant årets beste – og mest presserende – bøker … dette er ganske enkelt en fantastisk bok.» 
Even Teistung, Klassekampen 

«Alfred Döblins Reise i Polen er endelig tilgjengelig på norsk. Timingen er upåklagelig … De hundre årene som er gått siden boken utkom, har paradoksalt nok gjort leseropplevelsen sterkere.» 
Erika Fatland, Aftenposten 

«Jeg tenker meg at Reise i Polen er et fotografi som senere ble retusjert av nazistenes folkemord … Oversettelsen til Rune R. Moen er strålende, lysende.» 
Knut Hoem, NRK Åpen bok

«… bør stå seg som en klassiker i lang tid.» 
Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet 

«Boka er bokstavelig talt levende historie.» 
Tor Eystein Øverås, Vinduet 

«Reiseskildring i særklasse.»
Christian Janss, Dag og Tid

«Döblins reiseskildring gir oss et blikk inn i en tapt kultur.»
Kjetil Røed, Vårt Land

«Fascinerende reise i Polen ... Slik som dette er det omtrent ingen bøker som blir skrevet og komponert!»
Paul Odland, Dagen

«Han er en av de største forfatterne innenfor tysk litteratur ... For meg virker det som om Döblin betrakter den synlige verden som ufullkommen. En ufullkommenhet han, gjennom sitt forfatterskap, forsøker å rette opp i». 
Franz Kafka 

«Alfred Döblins møter med det jødiske samfunnet i Polen i 1924 har banet vei for en gripende lengsel etter ekte minner. Boken bør leses av alle som er interessert i hva menneskeheten har mistet eller ofret i den mørkeste perioden av vår nedtegnede historie». 
Elie Wiesel 

«Döblins verdi har vært og er undervurdert.» 
Günter Grass

Forfatter(e):