1803

Pris:
218.00
Førpris: 249.00
ISBN: 9788253033983
Utgivelsesår: 2011
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Kurt Narvesen

Sivil ulydighet

og andre politiske tekster

En kultbok for opprørere!

Den amerikanske filosofen Henry D. Thoreau (1817–1862) er kjent for fortellingen "Walden. livet i skogene", men også for sine mange sivilisasjonskritiske og miljøpolitiske skrifter.

Hans mest berømte tekst er utvilsomt det politiske essayet ”Sivil ulydighet” (On the duty of Civil Disobedience) fra 1849. I denne vesle boka inngår dette, og to andre politiske tekster av Thoreau. Hans ”Life Without Principle” (1837) inneholder en kritikk av maktmisbruk, men allerede i ”The Commercial Spirit of Modern Times” (1837) formulerte han grunnlaget for sin politiske tenkning.

Skriftene til Thoreau har hatt enorm betydning for tenkere fra Mahatma Gandhi til Arne Næss, og for naturelskere og politiske opprørere over hele verden. I Norge har Thoreaus tanker vært aktuelle og anvendbare – fra miljøaksjonene i Mardøla og Alta til kampen mot kraftmastene i Hardanger.

Presse

«Boka er likevel viktig, ikke minst på grunn av de gode formuleringene Thoreau gir sin inderlighet. Hver og en er setningene små, fullendte utsagn — nesten som en perlerad av aforismer. Den norske utgaven er en fremragende oversettelse, der nær sagt hver eneste setning klinger velstemt og selvfølgelig.» - Jon Rognlien, Dagbladet

Les hele anmeldelsen her
 

Forfatter(e):