Rune Slagstad: Sporten

Rune Slagstad: Sporten

Pris:
199.00
ISBN: 9788253037998
Status: I salg
Utgitt år: 2015
Innbinding: pocket

(Sporten)

En idéhistorisk studie

Idrettens og sportens framvekst og utvikling, fra byfolkets oppdagelse av fjellheimen på 1800-tallet, via skisport til moderne idretter som fotball og golf.

”Hvis de hadde spurt min hustru, ville hun betegnet meg som en sportsidiot.”

Kong Haralds selvkarakteristikk går til kjernen av (Sporten) - En idéhistorisk studie: Hvordan kan det ha seg at også den sosialdemokratiske kongen er blitt fanget av ”sportsidiotien”? I boken, som kan sees som en oppfølger av det kritikerroste storverket De nasjonale strateger (1998), beskrives sportens utvikling fra en eksklusiv vandringssport i fjellheimen for en liten byelite til å bli den dominerende massekultur i dagens samfunn. 

Boken tegner et historisk forankret samtidsportrett med kapitler om Tour de France, engelsk TV-fotball og de spektakulære OL fra Berlin 1936 til Beijing 2008. Det hele avsluttes med en refleksjon over ”Den postmoderne kvartett”: sportsavisen VG, Gerhard Heiberg, Kjartan Fløgstad – og et bilde av eventministeren Trond Giske.

Denne utgaven av 2015 inneholder et nytt etterord av Rune Slagstad. Boken inngår også i samlekassetten Slagstads KUBE, som inneholder fem av Slagstads mest sentrale utgivelser, og ble utgitt i forbindelse med hans 70 års-dag.

Omtaler

"Bølgen og seiersbrøl for Rune Slagstad. Norges sportsidioter har fått noe å bryne seg på med hans 849 siders intelligente drøfting av sportens historie gjennom 200 år."

Stian Bromark, Dagbladet

"Imponerende utholdenhetstest."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Boken er selvsagt et lite mesterverk. Det var som forventet."

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet

Forfatter(e):