NTNU litteraturpris

«Wehrmacht i Norge» og «Dynamitt i borehullene» nominerte til NTNUs litteraturpris!

Prisen deles ut 12. november.

Hvert år deles NTNUs litteraturpris ut for å synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til Trøndelagsregionen, og på kortlista står både Wehrmacht i Norge av Torgeir E. Sæveraas og Dynamitt i borehullene av Bjørn-Erik Hanssen. 

I Wehrmacht i Norge gir historiker Torgeir E. Sæveraas et rikt innblikk i livene til Wehrmacht-soldatene som preget nordmenns hverdag under 2. verdenskrig. Sæveraas tegner et levende bilde av livet i et okkupert Norge, med de avtrykk Wehrmacht-soldatene satte i landet  i samfunnet, i befolkningen, og til og med i naturen. Boka fikk strålende omtale fra anmeldere, blant annet mente Tor Hammerø i Nettavisen at «Wehrmacht i Norge bør bli obligatorisk lesning for stadig nye generasjoner».
Les mer om boka her

Dynamitt i borehullene forteller historien til Trondheim Samorganisasjon gjennom ni gripende personlige beretninger fra 1870-årene og fram til i dag. Kampen for solidaritet og rettferdighet har i flere tilfeller blitt en kamp på liv og død. Boka fikk en femmer av Simen Ingemundsen i Randaberg24, som skrev at «Denne boken er interessant ned i hver minste detalj, og rikt bildegalleri gjorde den mer fengende [...]».
Les mer om boka her

Vi gratulerer de nominerte!